Cum se instaleaza ferestrele din PVC

Vrei sa iti schimbi geamurile cu ferestre din PVC? Atunci sigur te intereseaza, pe langa beneficiile pe care le au aceste ferestre, si modul in care se instaleaza acestea, indiferent daca ai nevoie de ferestre din PVC pentru o casa sau pentru un apartament. De montarea corecta a tamplariei din PVC depinde in mare parte atat confortul tau din punct de vedere termic, cat si consumul eficient de energie. Iata care sunt principalele faze ale montarii unor ferestre din PVC.

 

1.Achizitionarea ferestrelor

 

Primul pas este achizitionarea ferestrelor, in functie de dimensiunile de care ai nevoie si pregatirea acestora pentru montare. Depozitarea ferestrelor din PVC se face in pozitie verticala pana cand se va face montarea, astfel incat sa fie evitata orice posibilitate de rasturnare.

 

2.Inlaturarea tamplariei vechi din lemn

 

In primul rand trebuie sa te asiguri ca urmeaza sa montezi doar ferestre din PVC de calitate, cum sunt cele pe care le oferim noi la MTP Lines. Apoi, trebuie sa dai jos vechea tamplarie din lemn. Tocul vechi din lemn trebuie scos, pentru a face loc pentru montarea tamplariei din PVC.

 

3.Pregatirea suprafetelor

 

Inainte de a putea monta noua tamplarie pentru ferestre, suprafetele trebuie pregatite. Se curata ramasitele de tencuiala si de diverse materiale care au fost folosite la vechea instalare. Se rade totul pana la zidul cladirii. Inainte de montarea ferestrelor toate laturile trebuie sa formeze unghiuri drepte, iar orice sparturi aparute in zid trebuie reparate. Nu intotdeauna zidul este drept, asa ca el nu va fi luat ca in considerare ca punct de reper principal.

 

4. Instalarea tocului noilor ferestre

 

Dupa ce piesele de fixare pe toc au fost puse, iar tamplaria a fost montata, impanata, iar rosturile au fost umplute cu spuma, se poate trece la instalarea tocului noilor ferestre. Se umple intotdeauna si in interior si in exterior spatiul  ramas dintre ferestre si zid cu spuma poliuretanica. Aceasta se usuca in aproximativ 10 minute, insa ea continua sa expandeze, asa ca tocurile vor fi mentinute drepte de catre penele din lemn.

 

 

5. Montarea geamurilor

 

Se iau foile de geam si se monteaza in cercevea sau in toc, dupa caz, apoi se folosesc pene de plastic pentru centrarea geamurilor.  

 

Inainte de montaj, va trebui sa pregatestii urmatoarele scule: masina electrica de gaurit, masina electrica de filetat, burghiu de metal, suruburi de montaj, ciocan de plastic, pistol si spuma poliuretanica, pene din lemn si de plastic si altele. Pentru montaj, trebuie sa se respecte instructiunile furnizorului.  

 

Ferestrele din PVC sunt o alegere excelenta, pentru ca sunt eficiente din punct de vedere energetic, nu sunt deloc dificil de intretinut, sunt usoare, sunt rezistente si instalarea lor este facila.

 

Raportul dintre calitate si pret este unul foarte bun. Daca vrei ferestre din PVC de calitate, apeleaza la echipa MTP Lines, o echipa cu experienta in tamplarie din PVC si aluminiu de peste 10 ani!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: