O inventie foarte utila pentru ferestrele casei sau biroului: rulourile exterioare

Pentru protectia ferestrelor atat la nivel de locuinta, cat si la nivel de birouri, rulourile exterioare fac parte din categoria de sisteme de umbrire disponibile la MTP Lines si pot fi aplicate sau suprapuse sau mai exista si varianta numita raffstore din aluminiu. Rulourile exterioare nu sunt un concept nou, ele se folosesc deja de cateva decenii. Nevoia de rulouri la ferestre a aparut pentru ca oamenii voiau sa aiba mai multa intimitate, mai mult protectie si o izolare mai buna impotriva factorilor externi.

 

Rulourile exterioare au rol de izolare atat termica, cat si fonica si de protectie pentru locuinta sau birouri. Pe langa asta, ele au si un rol estetic. Rulourile exterioare sunt o inventie geniala, ele contribuie enorm la linistea din interiorul camerelor si la protejarea bunurilor aflate acolo. Sa vedem in continuare mai detaliat despre ce este vorba.

 

In primul rand ele au un rol de protectie, care este unul dintre cele mai importante roluri ale rulourilor exterioare. In orice cladire, indiferent ca e vorba de propria locuinta sau de o cladire de birouri, geamurile sunt puncte destul de vulnerabile, pentru ca pot fi folosite pentru acces de catre persoane nedorite. Rulourile exterioare sunt un obstacol in plus, care ii va face pe acesti oameni sa se gandeasca de doua ori inainte de a incerca ceva.

 

Putem spune deci ca aceste rulouri sunt masuri antiefractie. Pe timp de vara, chiar daca afara e un soare puternic, in camerele protejate de rulouri exterioare este o umbra placuta, racoroasa. Sa vedem mai departe detalii despre tipurile de rulouri exterioare existente.

 

Prin ce se remarca rulourile aplicate?

Rulourile exterioare aplicate pot fi realizate din aluminiu sau PVC, sunt adaptabile tamplariei deja existente, ele se aplica pe aceasta tamplarie. Rulourile aplicate din aluminiu au atat caseta cat si lamelele realizate din aluminiu si pot avea plasa de insecte de tip rulou. Cele din PVC au lamelele din PVC. Exista rulouri aplicate cu actionare manuala sau automata.

 

 

Rulourile exterioare sunt din ce in ce mai utilizate si de proprietarii de magazine, pentru ca ofera protectie impotriva hotilor.

 

Cu ce sunt rulourile exterioare suprapuse diferite?

In comparatie cu rulourile aplicate, cele suprapuse se monteaza nu peste tamplaria existenta, ci se imbina la montarea ei, formand impreuna un sistem compact. Ideea este sa poata oferi mai mult confort si o izolare termica si fonica mai buna. Cei care vor sa aiba si o plasa de insecte, trebuie sa stie ca acestea sunt si ele introduse inca din procesul de fabricatie.  

 

 

Raffstoreurile din aluminiu

Raffstorurile din aluminiu sunt un al treilea tip de sisteme de umbrire, ce pot fi manuale sau automate din punct de vedere al modului de actionare. Lamelele lor, realizate din aluminiu, sunt durabile si facute sa reziste la diverse modificari climatice.

 

Dupa cum am observat pana cum, exista multe avantaje alte rulourilor exterioare: confort, izolare fonica si termica, protectie antiefractie si nu in ultimul rand un aspect estetic imbunatatit al ferestrelor. Descopera si tu gama de rulouri exterioare de la MTP Lines!

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: