Tamplarie pentru ferestre si usi din aluminiu si PVC: avantaje si dezavantaje

Ai nevoie de ferestre si usi din aluminiu sau PVC atunci cand vrei sa faci o schimbare in locuinta ta sau la biroul tau. Atunci cand vrei sa te bucuri de avantajele oferite de ferestrele cu geam termopan si usile de calitate trebuie sa stii ca exista si anumite dezavantaje. Ce alegi depinde de nevoile specifice ale locuintei tale sau ale biroului tau. Printre primele motive pentru care vrei sa faci asta vor fi cu siguranta o izolare termica mai buna pentru reducerea facturilor si pentru un aspect estetic mai bun. Sa vedem totusi in detaliu care sunt avantajele fiecarui tip de tamplarie in parte.

 

Avantajele unor ferestre si usi din aluminiu

Tamplaria din aluminiu este usor de intretinut, mai ales ca rezista foarte bine la factori de mediu, dar si la lovituri. Aluminiul este un material care merge foarte bine din punct de vedere al aspectului iar tamplaria se potriveste foarte bine cu geamurile mari necesare unor cladiri de birouri.

Aluminiul este un material foarte versatil in ceea ce priveste utilizarea lui cu elemente de feronerie grea. Iar din punct de vedere al izolarii fonice este excelent, putand anula pana la jumatate sunetele din exterior.

 

Dezavantajele tamplariei din aluminiu

Unul dintre punctele mai slabe ale ferestrelor si usilor din aluminiu este pretul, care de multe ori poate fi mai mare decat al celor din PVC. Care ar fi totusi motivul? Desi aluminiul este un material bun conducator termic, in tamplaria din aluminiu se foloseste fibra de carbon ca material izolant intre partile din aluminiu. Iar acest material creste pretul tamplariei din aluminiu.

 

Atunci cand folosesti ferestre si usi din aluminu mai ai un dezavantaj – condensul –  care se poate forma. In ceea ce priveste imbinarea, care se realizeaza cu ajutorul unor nituri, aceasta nu este chiar cea mai fericita solutie, putandu-se deteriora in timp.

 

Avantajele usilor si ferestrelor din PVC

Usile si ferestrele din PVC sunt recomandate mai mult locuintelor decat cladirilor de birouri. Imbinarea pentru tamplaria din PVC se face prin termosudura, iar asta inseamna o imbinare perfect etansa in comparatie cu cea de la profilele din aluminiu, la care am spus ca se face prin nituri.

 

Profilele din PVC nu au acest dezavantaj al condensului, pe care il au cele din aluminiu. Tamplaria din PVC are o durabilitate foarte mare, de peste 30 de ani si este foarte sigura impotriva intrarilor nedorite in locuinta sau birou.

Dezavantajele tamplariei din PVC

In mod normal nu apare condensul, dar daca totusi ferestrele termopan nu sunt corect montate, acesta poate aparea, iar de la un timp si mucegaiul. Materialul din care este realizata aceasta tamplarie – PVC-ul – nu este foarte flexibil, iar din aceasta cauza nu rezista foarte bine la socuri mecanice. Iar un alt dezavantaj ar fi chiar aspectul estetic, in sensul ca profilele din PVC nu arata atat de bine dupa montaj ca cele de la ferestrele si usile din aluminiu.

Acum ca stii care sunt principalele avantaje si dezavantaje ale tamplariei din PVC si aluminiu poti sa faci o alegere buna in functie de nevoile si preferintele tale. La MPT Lines gasesti orice solutie astfel incat sa se potriveasca bugetului si preferintelor tale.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: