Usi aluminiu – mai multa sticla vizibila, mai putina rama

casa usi aluminiu

Atunci cand trebuie sa alegi usi si nu stii exact ce sa cumperi, daca ai nevoie de usi mai inalte, acestea sunt optiuni mai bune decat usile din lemn sau PVC. Pe langa faptul ca ofera mai multa vizibilitate, prezinta o serie de alte avantaje, dupa cum vom vedea in continuare. Iata cateva motive sa alegi usi aluminiu.

 

Aluminiul este mai rezistent

 

Stiai ca aluminiul este de pana la doua ori mai rezistent decat alte materiale folosite la usi si ferestre, cum ar fi de exemplu PVC-ul. Iar rezistenta usilor de exterior stim ca este foarte importanta.

 

Izolarea termica

 

Profilele din aluminiu folosite la ferestre si usi au aproximativ aceeasi temperatura atat la exterior cat si la interior, pentru ca acest material este un foarte bun conductor termic, ca multe alte metale dealtfel. Dar asta nu inseamna ca daca iti cumperi usi din aluminiu nu vei beneficia si de o izolare termica buna. Ba chiar din contra. In interiorul profilelor de usi din aluminiu sau de ferestre din acelasi material, pot fi inserate fibre de carbon, care au rol izolant din punct de vedere termic. Astfel, intreg ansamblul devine izolant.

 

Cost fata de alte materiale

 

Comparativ cu alte materiale folosite pentru fabricarea usilor, aluminiul este o solutie accesibila ca pret. Asa ca daca primul criteriu dupa care alegi usile este pretul, ia in considerare si celelalte avantaje ale usilor din aluminiu si vei obtine mai mult decat iti doresti.

 

Mai multe posibilitati de design

 

Usile din aluminiu ofera mai multe posibilitati de design decat usile din diverse alte materiale. Pe langa multimea de modele existenta, exista posibilitatea sa iti faci o usa cu design-ul ales de tine, o usa cu aspect unic. Aluminiul permite acest lucru, iar ca lucrurile sa fie si mai interesante, daca ai deja usi din aluminiu cu anumit design si vrei sa instalezi alte usi de la alt producator, design-ul usilor noi poate foarte usor sa se alinieze la liniile deja existente.

 

usa aluminiu

 

Mai multa vizibilitate

 

Usile din aluminiu iti ofera mai multa vizibilitate pentru ca iti permit sa ai mai putina rama si mai multa sticla vizibila. De asemenea, iti permit sa le integrezi foarte bine cu ferestrele, pentru o armonie perfecta. Aceste avantaje, impreuna cu faptul ca usile din aluminiu pot fi mai lungi si mai inalte decat alte tipuri de usi folosite in mod obisnuit pentru locuinte, iti da sansa de a avea vizibilitate maxima si de a folosi spatiul pentru usa in mod optim. Iar ca o consecinta, vei beneficia de o solutie mai ieftina decat daca alegi o usa dimensiuni mai mici si apoi adaugi ceva in plus cum ar fi un geam in partea de sus sau in lateral, pentru a avea vizibilitate mai buna.

 

Am vazut ca usile din aluminiu au cateva avantaje notabile fata de usile realizate din alte materiale, dar au si cateva minusuri. Unul dintre ele ar fi condensul care se poate forma atunci cand ai usi din aluminiu, dar nu apare daca ai usi din PVC de exemplu. Se intampla din cauza temperaturii mai mici a aerului din interiorul profilelor fata de exteriorul lor. Un alt dezavantaj este faptul ca se folosesc nituri pentru imbinare la capete, ceea ce poate face ca etanseitatea sa nu fie perfecta. La profilele din PVC imbinarea prin sudura asigura etanseitatea ideala.

 

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: